Így gyógyítja meg a weboldalt a website elemzés

Így gyógyítja meg a weboldalt a website elemzés

Ahhoz, hogy egy vállalkozás ügyfeleket tudjon szerezni az internetről, meglepően sokáig elég volt csak jelen lenni a világhálón. Ma már ez nem így van. Ahhoz, hogy a világháló reklám- és tartalomzajából kiemelkedjünk, aktív kommunikációra és komoly stratégiára van szükség. Ennek alapvető eleme a weboldalkészítés. De mi történik, ha a gondosan összerakott honlap nem hozza a kívánt eredményeket? Semmi gond! Az alapos website elemzés még megmentheti az oldalunkat.

Miért nem hoz ügyfeleket az oldal?

Többször írtunk már arról, miért nem hoz vendéget a céges weboldal. Röviden összefoglalva, a problémát általában ezek okozzák:

  • Hiba az oldalon. Valamilyen tartalom nem jelenik meg jól vagy nem jelenik meg mindenkinek. 

  • Lassú, széteső, bizonytalan weblap. Általában az elavult, ritkán frissített oldalak problémája.

  • Nem elég izgalmas vagy informatív a tartalom. Gyakran alapvető adatok - pl. az elérhetőség vagy a nyitvatartás - is hiányoznak. 

Ha a weboldalnak valamilyen hibája van, az könnyen azt jelentheti, hogy a látogatók nem tudnak vásárolni, bejelentkezni vagy egyáltalán a telephelyünkre eljutni az oldalon keresztül. Rosszabb esetben nem is találják meg a weboldalt - ezek után pedig akár a Facebookon vagy más csatornákon is elérhetetlenné válunk.

Hogyan segít a website elemzés?

A website elemzést pont ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésére használják. A weboldal átvilágítása során a szakemberek átnézik, milyen esetleges hiányosságai vannak az oldalnak és mit lehet tenni ezek javítására. A felfedezett hibák lehetnek súlyos gondok is, mint például hiányzó kódrészletek, vírusos kiegészítők vagy hibásan telepített alkalmazások. A gondokat azonban sokszor lényegesen banálisabb problémák okozzák. 

A website elemzés során a leggyakrabban olyan hibák derülnek ki, mint például:

  • A weboldal lassú. A túl nagy képek vagy rossz formátumban feltöltött file-ok akadályozzák a gyors megjelenést. Sok látogató emiatt azt hiszi, az oldal nem működik. Ők hamar visszafordulnak az oldalról. 

  • Bizonyos alapvető információk hiányoznak. Lehet, hogy a nyitvatartási adatok vagy a telefonszám szerepel rosszul az oldalon, de az is megtörténhet, hogy senki sem kapja meg az oldalról érkező üzeneteket.

  • Nem elég változatos és igényes a tartalom. Ez gyakran azt jelenti, hogy az oldal ne ér el elég jó helyezést a keresőben. 

  • A weblap nem jelenik meg szépen mobil böngészőben, vagy egyáltalán nincs is mobilnézete. Egyes oldalakon a forgalom több mint fele mobilról származik. 

Kire bízzuk a website elemzését?

A weboldalak elemzését sokan vállalják. Mi a Webrollingnál azt mondjuk: kritizálni könnyű! Mi abban hiszünk, hogy a jó weboldalelemző cég nem csak felfedezni képes a hibákat, de meg is oldja azokat. 

Senkitől sem kérjük, hogy bízza ránk a weboldal-átvilágítást, de azt mindenképpen javasoljuk: olyan céget válasszon, ami a felfedezett hiányosságok pótlását is vállalja. Mi nem csak elkészítjük a weboldal átfogó elemzését, de ha szükséges, a kezünkbe vesszük a javítást is. Ilyenkor az elemzés árát levonjuk a munkadíjból. 

A hibák javításával általában javul az oldal teljesítménye. Az oldalra érkező látogatók nagyobb eséllyel válnak ügyféllé. A nagyobb forgalom jobb találati helyet biztosít a keresőkben, ez pedig egy felszálló spirálba viszi a weblapot. A megfelelően átvizsgált és javított oldal hatékonyan és jogszerűen működik - a cégnek pedig már csak a látogatók kiszolgálásán kell fáradoznia.

Üzenet küldés

Töltsd ki az űrlapot és mi 24 órán belül válaszolunk neked!

Add meg a neved
Add meg az emailed helyesen
Add meg a tárgyat helyesen
Add meg az üzenetet helyesen