Mi a weboldal üzemeltetés, és miért érdemes Neked is kiszervezni?

Mi a weboldal üzemeltetés, és miért érdemes Neked is kiszervezni?

Mi is többször elmondtuk már: ma sikerre vinni egy céget megfelelő weboldal nélkül szinte lehetetlen. Mára ez vált az egyik legfontosabb eszközzé ahhoz, hogy a weben értékesíts, vagy felhívd magadra a figyelmet, és tartani tudd a kapcsolatot a vásárlókkal. A honlap-üzemeltetés ma már egy összetett rendszer. Jó, ha van segítséged ahhoz, hogy sose hagyjon cserben ez a csatorna.

Miből áll a honlap-üzemeltetés?

A weboldalon végzett munkák nagyjából három részre oszlanak. Az első a tartalmi rész, az, hogy mi van a weboldaladon. A termékleírások, a bemutatkozók, a blogod, a képeid is igénylik a karbantartást: cserélni, javítani, frissíteni kell minden ilyen tényadatot ahhoz, hogy a későbbiekben ne kerülj kellemetlen helyzetbe, vagy ne veszíts ügyfelet amiatt, hogy elavult adatok szerepeltek nálad.

A második rész a honlap informatikai háttere. A weboldaladon található funkciók (megrendelés leadása, hírlevél-feliratkozás és -küldés, ajánlatkérés) működtetése, a képek megjelenítése, a háttérszín, a betűtípus - minden olyasmi, ami nem konkrét tartalom, hanem valami, amit állítani és finomhangolni kell.

A harmadik rész pedig a honlap műszaki háttere: a szerver, a tárhely, minden, ami a fizikai karbantartáshoz szükséges, ahhoz, hogy az adataid elérhetők legyenek az interneten.

Hogyan történik a weboldal-üzemeltetés?

Amikor weboldal- és webáruház-üzemeltetésről van szó, az többnyire azt jelenti, hogy a cégek a második két csoportba tartozó feladatokat kiszervezik. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen kiengedik a kezükből a weboldalt, hiszen a tartalom kezelése és az adatok frissítése, sőt, néha még ennél kicsit komolyabb feladatok is náluk maradnak. A komolyabb szakértelmet és informatikai tudást igénylő munkálatokra viszont készen áll a friss segítség.

A weboldal-üzemeltetés során általban egy fix összeg erejéig a szolgáltató egy sor feladatot elvégez, amelyek nem felkészült kezekben valószínűleg sok problémát okoznának. Ilyen lehet:


  • A honlaphoz tartozó szolgáltatások, szoftverek, pluginek rendszeres frissítése

  • A cybertámadások kivédése, vírusvédelem

  • A honlap elérhetőségének biztosítása

  • Az adatbázisok karbantartása


Mivel nyújtunk mi többet, mint egy átlagos weboldal-üzemeltető

Mi nem csupán weboldalkészítéssel foglalkozunk, mint a legtöbb cég a piacon. Nem csak “leprogramozzuk” a weblapot, hanem mi biztosítjuk a szerveres hátteret, a tárhelyet is. Ez azt jelenti, hogy rengeteg olyan dolgot is házon belül tudunk intézni, ami másoknak nehézséget okoz, hiszen fel kell hívniuk egy másik szolgáltatót és megértetni vele az igényeket és a problémát.

Mit nyersz azzal, hogy minket választasz?


  • A weboldalad folyamatosan elérhető lesz, hiszen azonnal hozzánk futnak be a kérdések, vészjelzések, minden, a lapoddal kapcsolatos információ.

  • Gyors, maximálisan a technikai háttérhez optimalizált weboldalad lesz, hiszen mi az összes beállítást el tudjuk végezni, és minden adatot ismerünk.

  • Könnyebben oldódnak meg az esetleges problémák, hiszen nem kell kommunikációs szakadékokat áthidalni.


A weboldalad megbízható működése, az oldalbetöltés gyorsasága, az adattárolás biztonsága ma már kulcskérdés az internet világában. Ha egy felkészült csapatra bízod ezeknek a kérdéseknek a megoldását, nem fogsz csalódni. Vedd fel velünk a kapcsolatot, akár meglévő honlap továbbfejlesztésében is tudunk segíteni.

Üzenet küldés

Töltsd ki az űrlapot és mi 24 órán belül válaszolunk neked!

Add meg a neved
Add meg az emailed helyesen
Add meg a tárgyat helyesen
Add meg az üzenetet helyesen