Miért kezdj el blogot írni?

Miért kezdj el blogot írni?

Miért fontos a Blog?

Amikor egy ügyfél hozzám fordul, hogy szeretné fellendíteni a vállalkozását, akkor több alternatívát kínálok neki. Azonnali és látványos bevételszerzésre a hirdetéseket, Google Ads és Facebook platformokon elsősorban. Hosszú távú befektetésként pedig a keresőoptimalizálást, tartalommarketinget és hírlevelezést. Közel 10 éve dolgozom a weboldal készítés területén, Szép Norbert barátommal együtt. Komoly tapasztalatot szereztünk az egy évtized alatt.

Mi még abban a korban ismerkedtünk meg a SEO-val, amikor a linkek száma határozta meg a helyezéseket a keresőben, nem pedig a releváns tartalom. Megéltük a Google a különböző algoritmus frissítéseit és láttunk nagyobb cégeket megsemmisülni, a visszaesések miatt.

Merre halad a Google?

Láttuk, hogy milyen irányba halad a legnagyobb kereső. Egyre komolyabb hangsúlyt helyeztek a releváns és egyedi tartalmak előnyben részesítésére. A keresőoptimalizálás alapja lett a tartalomfejlesztés a saját weboldalon belül. A linképítés szerepe megmaradt, viszont nagyon átalakult. Most már az  úgynevezett linkfarmok csak kárt okoznak a weboldalnak. Releváns és látogatott oldalakról érdemes linkeket szereznünk, hogy a Google irányelveit kövessük. Ez azért fontos, mert lehet, hogy amit most csinálunk, az eredményes, de pár év múlva egy okos algoritmus több éves munkát tehet tönkre.

Milyen előnyei vannak a saját blognak?

Egy blogot írni, komoly munka! Főleg az elején, amikor új a dolog és nincs még benne tapasztalat. Témát kell választani, ki kell dolgozni, utána kell járni és nem utolsó sorban le kell írni.

A kemény munka meghozza az eredményt:

  • Nem egy külső cég, például a Facebook lesz a platform, ahol megjelenik az írásod.
  • Egy idő után ki fog alakulni egy olyan látogatóbázis, akik érdeklődnek a témád iránt.
  • Hitelességet tudsz építeni azzal, hogy megosztod a sok éves tudást a szakmádból.
  • A Google is szereti azokat a weboldalakat, ahol folyamatosan frissülő tartalom van!

Tipp: A Gremmédia 35 részletes tippet gyűjtött össze, hogyan érdemes blogot írni? címmel, mindnekinek szívesen ajánlom!

Üzenet küldés

Töltsd ki az űrlapot és mi 24 órán belül válaszolunk neked!

Add meg a neved
Add meg az emailed helyesen
Add meg a tárgyat helyesen
Add meg az üzenetet helyesen