Mi is az a keresőoptimalizálás (SEO)? Miért szeretne mindenki a Google élére kerülni?

Mi is az a keresőoptimalizálás (SEO)? Miért szeretne mindenki a Google élére kerülni?

Mit jelent a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás angolul Search Engine Optimization azaz SEO. A weblapunk keresőmotorokban való organikus helyezésének a javítását jelenti. Az organikus szó nagyon fontos, a keresőoptimalizálás csak a nem fizetett hirdetések helyezésének javítására vonatkozik!

Különböző területeket célozhat meg a SEO, például videókeresés, képkeresés, tartalomkeresés. A SEO egyidős a keresőmotorok létrejöttével és hatalmas fejlődésen ment keresztül a mesterséges intelligencia bevonásával és különböző algoritmusok fejlesztésének köszönhetően.

Milyen részei vannak az optimalizálásnak?

Technikai SEO, ami azt takarja, hogy a Google robotjai mennyire tudják jól feltérképezni weboldalunkat. One-page SEO, ami azt mutatja, hogy mennyire hiteles a weboldalon lévő tartalmad, mennyire értékes a látogatóknak, mennyire köthető szorosan a témához amit optimalizálni szeretnél. Off-Page SEO pedig a hitelességet hivatott megmutatni a keresők számára, konkrétan azt mutatja, hogy hányan hivatkoznak a weboldalra, mint hiteles forrás.

Fontos, hogy a hivatkozó oldal releváns legyen, egy műkörmös oldalra, egy autószerelő műhely blogjából érkező link értéktelen lehet, ha nem kapcsolódik a témához. Látható, hogy mind a három terület elég bonyolult és a jó eredmény érdekében sok mindenre oda kell figyelni.

Mi a célja a keresőknek, lehet őket manipulálni? l

Magyarországon a Google keresőt használják az internetezők. Csak 3% keres  a Bing és a Yahoo keresőkben, ezeket a motorokat inkább a tengerentúlon szokták előnyben részesíteni. Viszont az elmondható, hogy minden keresőnek az a célja, hogy a nézelődők a lehető leghamarabb megtalálják a problémáikra, kérdésükre a megfelelő választ.

15-20 éve annyiból állt a keresőoptimalizálás, hogy a weboldalunk aljára leírtuk az összes kulcsszót, amire úgy gondoltuk, hogy érdemes megjelenni és a Google jó eséllyel tett minket az első helyek egyikére.

Ma ez a technika már egy fekete kalapos technikának számít amit a Google büntet. Nem érdemes manipulálni a keresőket, mert egy idő után kiszúrják a turpisságot és az összes organikus forgalmunkat elveszíthetjük egy ilyen csalás miatt.

Miért szeretne mindenki a Google élére kerülni?

Egy weboldal attól lesz igazán értékes, ha sok látogató van rajta. Keresőoptimalizálással nem csak sima látogatókat, hanem potenciális érdeklődőket tudunk az oldalunkra irányítani. Minél előrébb vagyunk a Google-ben a számunkra fontos kifejezésekkel, annál többen fognak ránk kattintani.

Az organikus találatok között az első helyen lévő oldalra a keresők 43%-a kattint a második helyen lévő oldalra már csak a 12%. Ezért nagyon fontos a Google első organikus helyét megszerezni! Viszont ez nagyon komoly munkát és bizonyos kulcsszavaknál akár több évet is igénybe vehet.

Cégünknél az egyik legjobb szakember dolgozik, a keresőoptimalizálás menüpont alatt szívesen válaszol kérdésekre és ajánlatkérésekre is.


Üzenet küldés

Töltsd ki az űrlapot és mi 24 órán belül válaszolunk neked!

Add meg a neved
Add meg az emailed helyesen
Add meg a tárgyat helyesen
Add meg az üzenetet helyesen